Mange russiske rakettangrep mot flere steder i Ukraina i går

Annonse 1

Annonse 1

Russiske styrker gjennomførte en unormalt stor serierakettangrep mot ukrainske områder 25. juni. Den ukrainske luftvåpenkommandoen rapporterte at russiske styrker avfyrte over 50 bakke-, luft- og sjøbaserte raketter mot Ukraina og målrettede områder i Zhytomyr, Kiev, Khmelmytskyi, Chernihiv, Lviv, Mykolaiv, Kharkiv og Dnipropetrovsk oblaster.

Det ukrainske hovedetterretningsdirektoratet (GUR) rapporterte at seks russiske Tu-22M3 bombefly dro fra Shaykova-flybasen i Hviterussland og skjøt opp 12 Kh-22 kryssermissiler mot landmål i Kiev, Sumy og Chernihiv oblastene, som er den første av slike oppskytinger fra Hviterussland.

Den ukrainske luftvåpenkommandoen bemerket at russiske styrker brukte sjøbaserte Kalibr-raketter mot mål i det vestlige Ukraina, X-22 og bakkebaserte Iskander- og Tochka-U-missiler mot mål i Nord-Ukraina, og ONYX-missiler og Bastion-komplekser mot mål i Sør-Ukraina .] Det ukrainske luftforsvaret skal ha skutt ned mange av missilene, som sannsynligvis var ment å målrette kritisk støtteinfrastruktur i områder av Ukraina der det ikke er noen direkte kamp.

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply