Er det mye penicillin i laks?

Annonse 1

Annonse 1

Illustrasjonsbilde

Laks som selges i Norge inneholder vanligvis ikke penicillin. Penicillin og andre antibiotika brukes svært sjeldent i oppdrettslaks i Norge på grunn av strenge reguleringer og effektive vaksinasjonsprogrammer. I tilfeller hvor antibiotika brukes, må fisken gjennom en karantenetid før den kan selges, slik at all antibiotika har forlatt fiskenes system, og ingen rester er igjen i kjøttet når det når forbrukeren.

Antibiotikabruk i Norsk Oppdrettslaks:

  • Begrenset bruk: Antibiotikabruken i norsk lakseoppdrett har vært kraftig redusert de siste tiårene, og Norge har en av de laveste nivåene av antibiotikabruk i akvakultur globalt.
  • Reguleringer: Norge har strenge regler for bruk av antibiotika i oppdrett, og alle bruksområder er nøye overvåket av Mattilsynet. Dette inkluderer å sikre at fisk som behandles med antibiotika ikke selges før medisinen har forsvunnet helt fra systemet.

Skal man være måteholden med laks på grunn av antibiotika?

Nei, du trenger ikke være bekymret for å spise laks på grunn av antibiotika. Siden norsk laks ikke inneholder penicillin eller andre antibiotika i målbare mengder, er det ingen helsefare knyttet til antibiotikarester i laks. Derfor er det ingen grunn til å være måteholden med å spise laks av denne årsaken.

Hvis du er bekymret for matvarer som inneholder antibiotikarester, kan du være trygg på at norsk laks er et trygt valg, takket være de strenge reguleringene som finnes.

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply