Advarte Stoltenberg mot bygging av strømkablene til Tyskland og England?

Annonse 1

Annonse 1

Ja, Jens Stoltenberg advarte mot byggingen av strømkablene til Tyskland og England. Som tidligere statsminister og leder av Arbeiderpartiet, uttrykte han bekymring for at slike prosjekter kunne føre til høyere strømpriser i Norge. Stoltenberg påpekte at ved å koble Norge tettere til det europeiske strømmarkedet, hvor prisene ofte er høyere, kunne norske forbrukere risikere å betale mer for strømmen.

Stoltenberg og Arbeiderpartiet mente at man burde være forsiktig med å inngå slike avtaler uten å først sikre at norske husholdninger og industri ikke ville bli negativt påvirket av potensielle prisøkninger. Denne advarselen var en del av en bredere diskusjon om hvordan Norge bør håndtere sin energiressurspolitikk, spesielt med hensyn til eksport av elektrisitet og konsekvensene for innenlandske strømpriser.

Advarselen fra Stoltenberg bidro til å sette fokus på de potensielle utfordringene og risikoene ved økt eksportkapasitet gjennom slike kabler, og ble en viktig del av den politiske debatten om Norges energistrategi.

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply