Secret Service kritisert etter attentatet på tidligere President Trump

Annonse 1

Annonse 1

Illustrasjonsbilde

I kjølvannet av attentatforsøket på Donald Trump er det utbredte bekymringer og spørsmål om hvordan en snikskytter var i stand til å få tilgang til taket omtrent 150 meter fra den tidligere presidentens posisjon ved podiet ved et utendørs rally. Kilder har beskrevet skytingen som å komme fra «klokken tre»-posisjonen til Trumps podium, med skudd fra hans høyre side. Sekunder etter at skuddene lød, begynte Secret Service motangrepssnikskyttere å skyte den mistenkte som ble funnet på toppen av et tak.

Spesielt var skytterens plassering utenfor sikkerhetsperimeteren, noe som reiste spørsmål om både størrelsen på omkretsen og innsatsen for å sikre American Glass Research-bygningen, og hvordan skytteren var i stand til å få tilgang til taket.

Rettshåndhevelseskilder sier at en del av kjølvannet vil inkludere en gjennomgang av om Secret Service hadde nok ressurser til å beskytte Trump dager før han offisielt ble den republikanske presidentkandidaten og om prosedyrer ble fulgt for å gjennomføre sikkerhetsundersøkelser av bygningen som ga et utsiktspunkt for den antatte skytteren.

«Grunnleggende sett er et av de mest grunnleggende elementene i områdets sikkerhet, spesielt et nettsted som er utenfor og stort sett ukontrollert, å eliminere siktlinjer til dette rommet der den beskyttede enten vil snakke eller bare okkupere,» sa tidligere FBI-nestleder Andrew McCabe på CNNs «State of the Union» søndag morgen. «Når du ser på det kartet, peker det så tydelig på de bygningene som er innenfor det, tydelig innenfor skytefelt.»

Bildet viser taket som skytteren lå på og hvor han hadde klar sikt til Trump.

Flere rettshåndhevelseskilder fortalte CNN at skytteren hadde eksplosivt materiale i bilen sin og boligen. Secret Service tillater ingen våpen inne i de avsperrede områdene til noen hendelse. AGR har ikke svart på spørsmål fra CNN om hendelsen eller sikkerheten.

Myndighetene har identifisert våpenmannen involvert i angrepet som 20 år gamle Thomas Matthew Crooks, som ble drept av Secret Service-agenter på stedet etter skytingen.

Flere rettshåndhevelseskilder med inngående kjennskap til Secret Service-operasjoner har fortalt at snikskytterteamet har stort skjønn når de skal vurdere å skyte ned en trussel.

Secret Service sier at det var fire snikskytterteam – to fra USSS og to fra lokal rettshåndhevelse.

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply