Dr. Harman om Foreldrefremmedgjøring

Annonse 1

Annonse 1

Foreldrefremmedgjøring er et ødeleggende problem som påvirker millioner av familier over hele verden. Dessverre, i likhet med hvordan vi tok opp vold i hjemmet for flere tiår siden, behandler vi foreldrefremmedgjøring som et hjemlig problem i stedet for som et problem som påvirker lokalsamfunn, skolesystemer, politi- og rettssystemer, mental helse og finansinstitusjoner og lovgivende organer. Jeg vil diskutere hvordan våre sosiale og kulturelle systemer sanksjonerer og til og med fremmer foreldrefremmedgjøring på bekostning av barna våre, og hva som kan gjøres med det.

Dr. Harman er førsteamanuensis i psykologi ved Colorado State University og er programkoordinator for Applied Social & Health Psychology Program. Hun er en dyktig og prisbelønt lærer, og har publisert mange fagfellevurderte artikler og lærebøker om intime relasjoner, for eksempel The Science of Relationships: Answers to your Questions about Dating, Marriage and Family. Hun er også bidragsyter til ScienceofRelationships.com, en relasjonsvitenskapelig ressurs for nettsamfunnet, og blir intervjuet som relasjonsekspert for mange nasjonale og internasjonale medier (Chicago Tribune, Denver Post, NY Magazine, datingadvice.com, og Irish Independent). Hun har nylig brukt sin forskningsekspertise innen sosialpsykologi for å bedre forstå og finne løsninger for foreldrefremmedgjøring fordi hun har vært et mål for det selv.

Denne foredraget ble holdt på et TEDx-arrangement med TED-konferanseformatet, men uavhengig organisert av et lokalsamfunn. Lær mer på http://ted.com/tedx

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply